Bedankt voor jouw boeking!


Bedankt voor jouw boeking bij Iris van Meijl Fotografie! Om jouw boeking definitief te maken dien je de onderstaande aanbetaling te voldoen.


Wij streven ernaar om binnen 48 uur jouw afspraak te bevestigen. Je krijg van ons een mail met de offerte met de reiskosten en extra opties.


Let op! Het kan zijn dat de mail bij ongewenste mail of spam binnen komt. Check deze inboxen goed.


Hieronder vindt je alvast alle tips en informatie over de fotoshoot zodat je jezelf en je paard zo goed mogelijk kunt voorbereiden.

TIPS & INFORMATIE

Een goede voorbereiding is het halve werk

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Bij fotografie gaat het om details en wordt alles zichtbaar. Zorg er daarom voor dat je goed voorbereid bent voor de fotoshoot. Toiletteer je paard goed, zorg dat al het leer mooi schoon is en glimt, de bitten helemaal zuiver zijn en zorg ervoor dat je zelf natuurlijk ook schoon bent.


Tip: Smeer baby olie op de neus en ogen van het paard. Dat zorgt ervoor dat deze extra mooi uit komen op de foto.

Meenemen

Het is handig om het volgende zelf mee te nemen naar de fotoshoot:

  • Vliegenspray (in de lente, zomer en herfst)
  • Oude handdoek
  • Babydoekjes
  • Oude jas voor over je kleding
  • Hengstenketting of dun touw
  • Hoefolie
  • Borstel
  • Extra stiekjes

Betaling

Je dient voor aanvang van de reportage de factuur voldaan te hebben. Dit geldt tevens als bevestig van de boeking. Wil je deze liever splitsen of eerst een aanbetaling doen? Dan is dit in overleg mogelijk.


Wanneer je bij het uitkiezen van de foto's voor extra foto's kiest ontvang je hiervoor de factuur. Pas wanneer de factuur voldaan is beginnen wij met het bewerken van de foto's.

KLEUREN & KLEDING

Bedenk goed wat je aan gaat doen

Bedenk voorafgaand aan de fotoreportage goed wat jij en je paard aan gaan doen. Mooie kleuren combinaties zorgen voor een super mooi effect op de foto. Zorg dat je niet meer dan 2 verschillende kleuren kiest en kijk ook of de kleuren matchen bij je paard en de omgeving waar we de fotoreportage gaan doen. Is jouw paar donker? Zorg dat er niet een te groot contrast ontstaat tussen jou en je paard qua kleuren.

Het is ook mogelijk om een PS of Sweden set te gebruiken tijdens de fotoshoot.

MEER INFORMATIE

WORKFLOW

Hoe gaan wij te werk?

Voor de fotoreportage

Het is handig om voor de fotoshoot zelf inspiratie op te doen wat je mooi vind. Denk hierbij aan poses, of je alleen je paard op de foto wilt laten zetten of ook met jou erbij en of je de teugels aan het hoofdstel wil laten of niet. 


Tip: Ga naar het Instagram account van Iris van Meijl Fotografie en sla verschillende foto's op die jij mooi vind.

Wanneer je de fotoshoot gaat doen met een jong paard of een paard wat het lastig vindt om stil te staan is het aan te raden om voorafgaand aan de fotoshoot met je paard te oefenen om goed stil te blijven staan. Dit zal veel profijt geven tijdens de fotoshoot.

Tijdens de fotoreportage

​Je hoeft totaal niet zenuwachtig te zijn voor de fotoshoot. We nemen alle tijd en ik begeleid je tijdens de fotoshoot. Wanneer je rijfoto's laat maken kun je oefeningen en lijnen zo vaak over doen als je wilt en stoppen wij niet voordat we geweldige foto's van jou en je paard hebben gemaakt.


​Wij zullen je begeleiden tijdens de shoot en aangeven wat je kunt doen qua poses, wanneer je zelf ideeën hebt horen wij dit graag. Wij zullen je ook regelmatig foto's laten zien via de camera zodat je zelf kunt zien hoe het gaat. Kijk hierbij goed of je jezelf er goed op vind staan. Je kijkt altijd anders naar jezelf dan hoe anderen naar jou kijken.

Hulp tijdens de reportage

Ik fotografeer door totdat we het beste resultaat hebben. Je hoeft dus niet bang te zijn dat het niet gaat lukken.


Je hoeft niet zelf te zorgen voor hulp op de fotoshoot om de paarden goed te laten kijken. Ik neem zelf altijd mijn vaste assistente mee die precies weet wat er nodig is om het paard de gewenste richting op te laten kijken. Het is dus niet nodig dat anderen mensen helpen met de afleiding. Dit kan namelijk voor te veel prikkels zorgen voor het paard.


Wanneer je meerdere paarden op de foto wilt laten zetten is het aan te raden om te zorgen voor een groom die tussendoor alvast het volgende paard kan klaarzetten. Dit bespaart veel tijd.

Na de fotoreportage

Binnen 3 dagen na de fotoreportage ontvang jij jouw persoonlijk bestel pagina met de foto's. Op deze bestel pagina kun jij zelf jouw favoriete foto's selecteren.


Wanneer jij jouw keuze hebt doorgegeven beginnen wij met het bewerken van de foto's. Wij bewerken vooral de kleuren en het licht van de foto's en werken eventuele touwen en viezigheid weg. 


Afhankelijk van jouw geboekte fotoreportage ontvang je jouw foto's binnen 4 weken na het doorgeven van jouw keuze. Wanneer je de foto's digitaal hebt ontvangen kun je, afhankelijk van jouw gekozen fotoreportage, foto's laten afdrukken.