The beginning


Mijn droom was altijd al geweest om iets met beeld te gaan doen. Ik ben van jongs af aan altijd bezig geweest met het scheppen van beelden door middel van het tekenen en schilderen. Na mijn Havo ben ik daarom de studie Docent Beeldende Kunst en Vormgeving gaan doen. Om zo mijn passie te kunnen delen en anderen het ook te kunnen leren. Tijdens mijn studie kwam hier fotografie bij. Al snel bleek dat dit mij ook erg aansprak en begon zo met het fotograferen van paarden.

Ik begon als alles kunner


Tijdens mijn studie kwam de Minor Cultureel Ondernemerschap op mijn pad. Hierbij kregen we de opdracht om een onderneming op papier op te zetten en dit was de start van Iris van Meijl Art. Het ondernemen gaf mij zo veel energie dat ik al voordat ik klaar was met afstuderen me ingeschreven had bij de KvK. Ik wilde zowel het tekenen, schilderen als fotograferen doen, maar heb er daarna toch voor gekozen om in de fotografie verder te gaan.

Van hobby naar werk


Hoewel het begon als kleine bijverdienste wist ik al snel dat ik hier echt mijn full-time job van wilde maken. Binnen een half jaar na mijn inschrijving ben ik als paardenfotograaf gaan werken. In het begin gaf ik ook nog enkele maanden als invallen les op middelbare scholen, maar al snel kon ik dit opzeggen om full-time te werken als eigen baas.

Ondernemen en coachen


Naast dat ik paarden fotografeer vind ik het ook ontzettend gaaf om anderen te kunnen inspireren en ze alles te leren over het fotograferen en ondernemen. Daarom geef ik ook coaching, workshops en online cursussen aan andere paardenfotografen.

Amazone


Mijn passie voor paarden is niet geheel uit de lucht komen vallen. Zelf rijd ik paard sinds mijn 8e en rijd ik op dit moment mijn eigen paard Divino (United x Farrington).

TEAM


Door de grote drukte werk ik voor en achter de schermen met een team om aan al jullie wensen te kunnen voldoen.

Wil jij ook ons team komen versterken? Op het moment zoeken wij nog een marketing specialist. Je kunt altijd een open sollicitatie sturen naar info@irisvanmeijl.nl

Geralda

Assisterend bij fotoshoots en editor 

bij Iris van Meijl Fotografie

Natalia

Virtueel Assistent 

​bij Iris van Meijl Fotografie

Anja

Klantenservice en assistent 

​bij Ruitershop Iris van Meijl

SAMENWERKINGEN

ANNE & LOTTE MEULENDIJKS


“Sinds 2017 heb ik een super leuke samenwerking met de zusjes Meulendijks. Ik kom regelmatig bij hen op stal om te fotograferen en ga mee op wedstrijden. Anne rijdt op dit moment voor het Nederlands team met haar topper MDH Avanti N.O.P en gaat waarschijnlijk in 2021 naar de Olympische spelen. Lotte brengt jonge paarden uit op wedstrijd en rijdt Grand Prix niveau. Anne en Lotte zijn vooral heel actief op Instagram. Volg ze onder @annemeulendijks en @lotemeulendijks_official”

01 / 02